Econosto Oy

 

Econosto hoitaa kriittisetkin tilanteet

Kuopiolainen Econosto on erikoistunut teollisuus- ja voimalaitostuotteiden maahantuontiin ja myyntiin. Yli kolmikymmenvuotisen taipaleensa aikana Econostosta on kehittynyt yksi Suomen luotettavimmista ja vakavaraisimmista laatusertifioituja venttiilejä ja säätimiä erilaisiin käyttökohteisiin toimittavista yrityksistä.

Econosto palvelee niin teollisuuden, telakoiden ja voimalaitosten kuin kunnallistekniikankin tarpeita toimittamalla korkealaatuisia venttiilejä, varolaitteita, säätimiä, pinnanosoittimia sekä lauhteenpoistimia. Yrityksen toiminnan kulmakivenä on asiantuntijoista koostuva myyntitiimi. Myyjien teknisen osaamisen avulla asiakas saa varman ratkaisun haasteisiinsa.

“Myyjämme tekevät työnsä tiiminä. He käyvät säännöllisesti hakemassa oppia pajan ja kokoonpanon puolelta ja seuraavat alan kehitystä koko ajan. Tärkein tehtävämme on kuunnella asiakkaan tarve ja rakentaa siihen paras mahdollinen ratkaisu”, Econoston toimitusjohtaja Martti Lehto kertoo.

Econoston laaja varasto varmistaa tuotteiden erittäin nopean toimituksen asiakkaalle. Asiantuntijat taitavat myös erilaiset haastavat suunnittelu- ja kokoonpanotyöt. Sen ansiosta Econosto pystyy toimittamaan vaativia mutta varmatoimisia teknisiä kokonaisratkaisuja.

Econosto joustaa sekä asiakkaiden että työntekijöiden suuntaan

Econoston myyjiltä vaaditaan joustoa ja palavaa halua auttaa asiakasta. Ei ole epätavallista, että asiakas tarvitsee ratkaisun tai tuotteen erittäin nopeasti. Tilanteet voivat kehittyä kriittisiksi hyvinkin nopeasti. Siksi joku Econoston myyjistä vastaa aina puhelimeen ja tarvittaessa venttiili saadaan vielä saman päivän aikana vaikka toiselle puolelle Suomea.

“Nopeus ja tuotteiden laatu ovat juuri ne ominaisuudet, joista meidät tunnetaan. Asiakkaan tyytyväisyys on meille tärkeintä. Meillä on hyvä porukka, joka tuntee pelin hengen. Jokainen joustaa osaltaan, eikä kuormitus kohdistu koskaan yhteen henkilöön kun suunnittelemme projektit kunnolla”, vienti- ja myyntipäällikkö Toni Ålander lupaa.

Työnantajana Econosto on joustava ja motivoiva. Econosto on perheyritys, mikä näkyy myös arvoissa ja sisäisessä kommunikaatiossa. Toimitusjohtaja ja vienti- ja myyntipäällikkö vastaavat itse myynnistä, joten he tietävät tarkkaan, mitä myyjän työ edellyttää.

Econoston viennillä ei ole rajoja

Econoston myyntitiimi on laajentanut ja kasvattanut vientiä ulkomaille useisiin eri maihin. Tällä hetkellä erityisesti Baltian markkinoilla kaivataan Econoston palvelu- ja tuoteosaamista.

“Globaali ympäristö tarjoaa meille rajattomat markkinat, joilla myyjämme tekevät töitä tulevaisuudessa yhä enemmän. Siksi heillä tulee olla ymmärrystä myös siitä miten kansainvälinen kauppa ja bisnes toimivat. Teknisen osaamisen lisäksi myyjällä pitää olla välineet asiakkaiden etsimiseen ja kontaktointiin sekä rohkeutta tehdä bisnestä eri maiden edustajien kanssa”, Toni Ålander kiteyttää.

Econostolla myyntihenkilö ei kuitenkaan ole projektipäällikkö vaan osa isompaa asiantuntijatiimiä joka yhdessä ratkaisee asiakkaan haasteen. Projektien aikatauluista, laatuseurannasta ja dokumentaatiosta vastaavien tehtävänä on tukea myyjien myyntityötä. Tiimityöskentelyyn kuuluu myös sen kehittäminen jatkuvasti tehokkaammaksi.

“Osaavaan myyntityöhön liittyy Econostolla myös vapaus tehdä myyntiä omalla tyylillään. Arvostamme oma-aloitteisuutta ja vahvaa sisäistä paloa tehdä tulosta. Annamme jokaisen kehittää omaa tapaansa kontaktoida ja ratkaista asiakkaiden haasteita. Keräämme ja kehitämme koko ajan uusia ideoita ja ajatuksia siitä miten voimme toimia paremmin”, Econoston laatupäällikkö Tanja Lehto kertoo.

Tule tekniseksi myyjäksi Econostolle!

Econosto hakee parhaillaan kokenutta teknistä myyjää täydentämään myynnin tiimiä. Lisätietoja tehtävästä saat hakemuksesta.

“Varastomme laajuus, monialainen osaamisemme ja kokoonpanopalvelumme mahdollistavat sen, että asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Koskaan ei tarvitse myydä eioota”, Tanja Lehto lupaa.

Econosto ei ole pelkkä komponenttien myyjä, vaan yrityksen asiantuntijat kokoavat asiakkaalle täsmäratkaisun kokonaisuutena. Kokonaistuotepaketit ovat meille arkipäivää. Kiinnostavana työnteon pitää laajaakin laajempi tuotevalikoima, jonka hyödyntäminen on vain omasta ideoinnista kiinni. Ja alana venttiilibisnes on monelle ammattilaiselle elinikäinen.

“Kerran kun ryhtyy venttiilimyyjäksi, on ikuisesti venttiilimyyjä. En tunne oikeastaan ketään, joka olisi tässä hommassa lopettanut kesken”, toimitusjohtaja Martti Lehto toteaa.

Tutustu täältä tarkemmin Econoston teknisen myyjän tehtävään ja miten siihen kannattaa hakea. Econosto kehittää ja tehostaa jatkuvasti rekrytointiprosessiaan. Rekrytoinnissa toimii kumppanina kuopiolainen ATA Henkilöstöpalvelut Oy:n yksikön päällikkö Olli Malkavaara.